boom omzagen

BOMEN KAPPEN

U kunt ons bellen voor allerlei zaagwerkzaamheden; of het nu gaat om het inkorten van één boom of het kappen van honderden bomen. Afhankelijk van de situatie bepalen we hoe bomen het beste geveld kunnen worden, uiteraard in overleg met u. Een boom kan al klimmend afgebroken worden, of met behulp van onze hoogwerker. Als het nodig is wordt gebruik gemaakt van een telekraan. Natuurlijk kunt u ook zelf zagen en ons laten versnipperen. We kunnen komen als u klaar bent met zagen, maar bij grotere klussen is het vaak handiger om de machine erbij te hebben. Door middel van de kraan kunnen we dan zorgen dat bomen de goede kant op vallen en ze meteen verplaatsen en 'uitkleden'.

Voor het kappen van een boom kan een vergunning vereist zijn, de regels verschillen per gemeente. Hier kunt u zien of in uw geval een vergunning nodig is.

Takken versnipperenTAKKEN VERSNIPPEREN

We werken met een compacte kraaningevoerde versnippercombinatie die heel snel stammen met een diameter tot 27 cm. kan verwerken. De snippers komen terecht in de laadbak die achterop de trekker zit. Deze laadbak kan leeggekiept worden in een container (of op de plek waar u de snippers wilt hebben).
We voeren de snippers gratis af, maar u kunt ze natuurlijk ook zelf houden.

Tips voor als u zelf zaagt en ons laat snipperen:
  • Het versnipperen gaat het snelst als u de bomen/takken zoveel mogelijk heel laat. Takken en stammen die niet dikker zijn dan 27 cm. kunnen in z'n geheel de versnipperaar in. Hoe meer losse takken, hoe langer we bezig zijn.
  • Als u de takken op een hoop gooit, leg ze dan zoveel mogelijk in dezelfde richting (liefst de gezaagde uiteinden aan de kant waar de tractor komt te staan).
  • Een losjes gestapelde berg snippert sneller dan een samengedrukte.

StobbenfrezenSTOBBEN FREZEN

Boomstronken kunnen we wegfrezen tot de gewenste diepte. De stobbenfrees is bevestigd op de giek, zodat de trekker niet vlak naast de stobbe hoeft te staan. Er kan tot op 6 meter afstand gewerkt worden, dus we kunnen over sloten/obstakels heen reiken. Voor boomstronken op plaatsen waar geen trekker bij kan hebben we een mobiele stobbenfrees (minimaal vereiste doorgang: 90 cm.).

Bij het wegfrezen van boomstronken bestaat het risico op beschadiging van ondergrondse kabels en leidingen. Om dit te voorkomen kunnen we de locaties van kabels/leidingen opvragen bij het Kadaster. Voor het verstrekken van deze informatie brengt het Kadaster een bedrag in rekening dat we aan u doorberekenen.

Zagen 4

Snipperen John Deere 6175R

Zagen en takken versnipperen Hop

Adres gegevens

Grindweg 165 8483 JN Scherpenzeel (Fr.)
0561-480941 of 06-40808296